top of page

MALVA & ASTOR SKAPADE EN GUIDETUR FÖR GAMLA STAN

En modern audioguide av barn - för barn & vuxna!

Gamla Stans Familje GuideApp

Ladda ner och använd Gamla Stans Guide App helt gratis!

App Store QR kod för Gamla Stans GuideApp
Ladda ner Gamla Stans GuideApp Gratis på App Store
Google QR kod för Gamla Stans GuideApp
Ladda ner Gamla Stans GuideApp Gratis på Google Play

Efter att ha gått många stadsvandringar och guidade turer, både i Sverige och utomlands, var det dags för Malva & Astor Cederlund att skapa sin egen historiska guidetur för hela familjen.

"Vi vill att den som lyssnar ska känna sig med i historien - precis när det hände" säger Astor.

"Det ska kännas som om man rest tillbaka i historien och plötsligt står i Gamla Stan på medeltiden!", fyller Malva i.

Barnvisning i Gamla Stan - Gamla Stans GuideApp

HUR BÖRJADE DET?

När man är barn är det alltid svårare att koncentrera sig en lång stund, speciellt om den som berättar inte gör det på ett spännande sätt. Det är många gånger som vi har varit nyfikna på ett museum eller på en ny stad men guiden (levande eller audioguide) är så tråkig så man tröttnar… förklarar Malva.
 
 

Vi började med att fundera vad vi ville visa och hur det skulle berättas. Först tänkte vi ha en vuxen person som skulle prata men sedan sa vår mamma att ”är det inte lika bra att ni själva berättar? -Så då gjorde vi det!” Många barn kommer nog att känna igen sig för vi bråkar lite hela tiden, vi är ju faktiskt syskon så det går inte att låta bli! Sedan tänkte vi, hur skulle det vara att helt plötsligt hamna mitt i en annan tid? Utan att vi hade mobiler, datorer eller ens el? Vad skulle vi tycka?

Gamla Stans GuideApp - Malva & Astor Cederlund

Astor & Malva Cederlund

Malva och Astor Cederlund - Gamla Stans GuideApp

EN SJÄLVGUIDAD TUR I GAMLA STAN
- VARFÖR?

Vår mormor och morfar bodde en tid på Stora Hoparegränd i Gamla Stan och vi har hört så många historier om allt som hänt i Gamla Stan så det kändes bara naturligt att berätta om det!

När vi gjort guiden precis så som vi ville ha den, testade vi först på massor av kompisar och deras syskon. Sedan blev flera föräldrar nyfikna och till slut började till och med äldre mor/farföräldrar bli intresserade. Eftersom vi gjorde guiden för oss barn var vi inte beredda på att vuxna skulle tycka vår rundtur var kul men nu har så många testat den så vi vågar faktiskt skriva att den är för alla! Från 6 år kanske vi ska säga, då vissa avsnitt kan vara lite otäcka för mindre barn.

 

Vi håller nu precis på att göra guiden på engelska och nederländska. Vi är svenskar men har bott hela vårt liv i Amsterdam så förutom svenska så pratar vi också nederländska och engelska. Att vi bor utanför Sverige har också gjort det lättare att bestämma vilka händelser och platser vi vill visa. Vi har ofta gått runt i Gamla Stan med holländska vänner och vi vet vad de tycker är mest spännande och kul att få veta mer om.

Hoppas ni gillar Gamla Stans Guide App!

Malva & Astor Cederlund

Stadsvandring för barn & vuxna - Gamla Stans GuideApp

WWW.SPÖKVANDRINGSTOCKHOLM.SE

GAMLA STANS GUIDE APP 

Audioguiden i Gamla Stan för nyfikna barn & modiga vuxna

Splashar 2. Background Guidetur.png
  • Instagram
  • Facebook
UK Flag 50x50.png
bottom of page